Crete Voice
Υγεία

Αυτός είναι ο φυσικός χυμός που βοηθά γρήγορα στον έλεγχο του σακχάρου

Αυτός είναι ο φυσικός χυμός που βοηθά γρήγορα στον έλεγχο του σακχάρου

Τα τελευταία χρόνια η αύξηση στα περιστατικά με διαβήτη ανά τον κόσμο, έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Παρότι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης μπορεί να αποβούν θανατηφόρες, υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να τον «κρατήσετε μακριά» ώστε να είναι ωφέλιμο ακόμα και για άτομα που δεν τον έχουν, αλλά που θέλουν να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Πέρα από τα φάρμακα που μπορεί κάποιος γιατρός να «γράψει» ώστε να σταματήσει αυτήν την παθολογία, υπάρχουν και φυσικές θεραπείες που βοηθούν να εμποδιστεί η αύξηση στα επίπεδα σακχάρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το λεμόνι και ειδικότερα, τον χυμό λεμονιού.

Παρότι χρησιμοποιείται από τη φυσική ιατρική για να αντιμετωπιστούν διαφορετικές παθήσεις, όπως αναπνευστικά προβλήματα ή συμπτώματα γρίπης, μία πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου σε μόλις 45 λεπτά μετά την κατανάλωση φαγητού.

Στη μελέτη που έκαναν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ντόσισα στην Ιαπωνία, οι επιστήμονες εξέτασαν την κατασταλτική δράση του χυμού λεμονιού στη μεταγευματική υπεργλυκαιμία, η οποία είναι η αύξηση στη γλυκόζη μετά από γεύματα.

Τα οφέλη του λεμονιού στο σάκχαρο

Για τον λόγο αυτό, μέτρησαν την αύξηση στην γλυκόζη του αίματος αφότου είχαν καταναλώσει μαγειρεμένο ρύζι σε 12 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών, που χωρίστηκαν σε τρία διαφορετικά γκρουπ.

Το πρώτο γκρουπ που εξετάστηκε, έφαγε 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού ενώ ένα δεύτερο γκρουπ έλαβε 15 γραμμάρια χυμού λεμονιού πριν από 200 γραμμάρια μαγειρεμένου ρυζιού.

Τέλος, το τρίτο γκρουπ έλαβε 30 γραμμάρια χυμού λεμονιού πριν το ρύζι.

Ο χυμός λεμονιού που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα, διαλύθηκε σε 150 χιλιοστά νερού. Όλοι οι συμμετέχοντες μέτρησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους σε μηδέν, 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο J-Stage, αποκάλυψαν ότι το γκρουπ που ήπιε τις μεγαλύτερες ποσότητες χυμού λεμονιού είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μέσα σε 45 λεπτά, σε σύγκριση με το γκρουπ που δεν ήπιε καθόλου.

Επίσης οι μελετητές επισημαίνουν ότι όσοι κατανάλωσαν χαμηλότερες ποσότητες χυμού λεμονιού, είχαν χαμηλότερο επίπεδο γλυκόζης από εκείνους που δεν ήπιαν καθόλου, αν και δεν ήταν αξιοσημείωτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά παρατηρήθηκαν χωρίς πρόσθετα, όπως η στέβια ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στον χυμό λεμονιού.

Σχετικά Άρθρα

Κορωνοϊός: 4.324 νέα κρούσματα σήμερα, 15 θάνατοι, 173 διασωληνωμένοι

cretevoice

ΕΟΔΥ: Δείτε πού μπορείτε να κάνετε αύριο δωρεάν rapid test

cretevoice

Κορωνοϊός: 11.986 νέα κρούσματα σήμερα – 48 θάνατοι, 356 διασωληνωμένοι

cretevoice

Long Covid: Tι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το σύνδρομο αυτό;

cretevoice

CNN: H ευλογιά των πιθήκων δεν μεταδίδεται σεξουαλικά

cretevoice

Καρκίνος: Αυτό είναι το σωτήριο μυστικό

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα