Crete Voice
Πολιτική

Εξαιτίας της Ντόρας Τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν: Ελληνίδα βουλευτής ζήτησε συνεργασία με την Τουρκία στους υδρογονάνθρακες

Εξαιτίας της Ντόρας Τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν: Ελληνίδα βουλευτής ζήτησε συνεργασία με την Τουρκία στους υδρογονάνθρακες

Ευκαιρία βρήκαν οι Τούρκοι με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, σε ό,τι αφορά την επέκταση της ελληνικής πλευράς στα 12 μίλια. Τουρκικά ΜΜΕ μίλησαν για ελληνικό “οπορτουνισμό” μετά τους σεισμούς, ωστόσο, οι γείτονες βρήκαν οι ίδιοι ευκαιρία για οπορτουνισμό προς αποδόμηση του Διεθνούς Δικαίου, ένα πάτημα που τους έδωσε… Ελληνίδα βουλευτής.

Σε σχετικό άρθρο του, τουρκικό ΜΜΕ έκανε λόγο για αλλαγή παιχνιδιού μετά τις δηλώσεις της κα. Μπακογιάννη. Αναλυτικά το τουρκικό δημοσίευμα:

«Η Ελληνίδα βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε σκληρά σε όσους έκαναν πολεμικές κραυγές την ώρα που η Τουρκία βίωνε σεισμό και σχολίασε ότι «δεν ήρθε η ώρα να επεκταθούν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλια».

Σκληρά αντέδρασε η Ελληνίδα βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη σε όσους επιδόθηκαν σε οπορτουνισμό «12 μιλίων» μετά τον σεισμό στην Τουρκία. Δηλώνοντας ότι μπορεί να γίνει συνεργασία με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν είναι ώρα να επεκταθούν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλια.

Μιλώντας στην ελληνική τηλεόραση, ο Μπακογιάννη ανέφερε ότι μπορεί να γίνει συνεργασία με την Τουρκία για κοινή χρήση ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η Μπακογιάννη είπε, «η συνεργασία δεν είναι ταμπού, δεν έχω ταμπού. Υπάρχει συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας. Προσκλήθηκε η Τουρκία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που θα προκαλέσει κρίση. Αντίθετα, τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να βρουν μια λύση, μια λύση συνεργασίας. Ο τρόπος που συνεργάζεται με το Ισραήλ είναι ένα παράδειγμα αυτού. Φανταστείτε, υπάρχουν δύο χώρες που βρίσκονται σε «πόλεμο» και ταυτόχρονα συνεργάζονται», είπε.

Η Μπακογιάννη είπε, «νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» για την ευρύτερη συνεργασία όλης της περιοχής. «Κάθε κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, διαφορετική από την Ελλάδα, διαφορετική από τον Λίβανο, διαφορετική από την Αίγυπτο», είπε η Μπακογιάννη. «Ας είμαστε ρεαλιστές, η Αίγυπτος έχει λάβει υπόψη την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας», είπε.

Η Μπακογιάννη είπε ότι βρήκε άκαιρη την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια».

Η απάντηση του Αντιστράτηγου ε.α. Κ. Κούσαντα

Σε νέα παρέμβαση του, ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας, απευθύνεται στην κυρία Μπακογιάννη με το εξής εύλογο ερώτημα: Εάν όχι τώρα, πότε θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα κυρία Μπακογιάννη;

Ακολουθεί μέρος της νέας παρέμβασής του:

«Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Χανίων Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών (2006–2009) δήλωσε ΥΠΕΡ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και ΑΝΤΊΘΕΤΗ με κάθε ιδέα επεκτάσεως των Ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 νμ στα 12 νμ.

Οι λόγοι της μη επέκτασης των χωρικών μας υδάτων ενδεχομένως να αποτελούν προσωπική άποψη ή φοβικό σύνδρομο του πολέμου της Κυρίας Μπακογιάννη αλλά το timing στο οποίο γίνονται οι δηλώσεις αποτελούν μεγάλη απογοήτευση και πολλά ερωτηματικά.

ΗΠΑ και Γαλλία θα πρέπει να αφήσουν πίσω την πολιτική των “ίσων αποστάσεων” και να στηρίξουν στην πράξη την ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Η Ελλάδα δεν ζητά χάρη, αλλά επιβάλλεται να απαιτεί τα δίκαια των θέσεών της».

Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν με μετρούν καλά τις δηλώσεις τους, τόσο σε περιεχόμενο όσο και στο χρονικό πλαίσιο στο οποίο αποτυπώνονται θέσεις κρίσιμες για την Ελλάδα…

Σχετικά Άρθρα

Κικίλιας: “Έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα”

cretevoice

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στους δρόμους σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους – 24ωρη πανελλαδική απεργία

cretevoice

«Σφαγή» Γεωργιάδη – Σπίρτζη στον «αέρα»: «Είστε πράκτορες του Ερντογάν» – «Για αυτό μας παρακολουθούσατε;»

cretevoice

Τραγωδία στα Τέμπη: Οργή της βουλευτή της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου

cretevoice

Βουλή: Εγκρίθηκε με 142 «ναι», η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές

cretevoice

Η πρώτη αντίδραση του Ν. Παππά μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: Η δίκη αυτή ήταν πολιτική!

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα