Crete Voice
Spirit Earth

Έλληνες Ενωμένοι

Έλληνες Ενωμένοι

Καλημέρα και πάλι!

Κάποτε μου είχε αναφέρει ένας ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας μια φράση που του είχε πει κάποιος ‘ξένος’,

‘Δόξασοι ο θεός που οι Έλληνες δεν είναι ενωμένοι γιατί αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα’.

Δεν έχει σημασία από ποια χώρα ήταν αυτός ο άνθρωπος, γιατί η λέξη χώρα είναι συνώνυμη με το χωρίζω.

Δεν έχει σημασία το να έχουν πρόβλημα άλλοι λαοί γιατί ούτε αυτό είναι το ζητούμενο, ούτως ή άλλος δεν υπάρχουν άλλοι.

Η ουσία είναι στην λέξη ενωμένοι, δηλαδή η ενότητα.

Ας αισθανθούμε όμως λίγο τι σημαίνει ενότητα… πριν προχωρήσουμε παρακάτω….

Μήπως η ενότητα είναι η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Σε ατομικό επίπεδο? Βεβαίως. Και ας πάρουμε για παράδειγμα τα κύτταρα του ανθρώπου. Τα κύτταρα μας είναι ενωμένα μεταξύ τους, προκειμένου να έχουμε ένα σώμα. Άρα πρωταρχικά μέσω της ενότητας υπάρχει το υλικό μας σώμα.

Αν τα κύτταρα μας αποφάσιζαν να τσακωθούν, να διασπαστούν, τι θα γινόταν… αλλοίμονό μας.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Αν η κάθε σταγόνα δεν ήθελε να ενωθεί η μία με την άλλη και της ‘γυρνούσε την πλάτη’ ή της φώναζε ή διαφωνούσε μαζί της, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι λίμνες, οι θάλασσες, ακόμα και ένα ποτήρι νερό; Και τότε εμείς πως θα πίναμε το νερό;

Και ποιο θα μπορούσαμε να πούμε είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην ενότητα;

Ειρήνη. Αν δεν υπήρχε ειρήνη για παράδειγμα στο ηλιακό μας σύστημα, θα μπορούσε αυτό να υπάρχει, να συνυπάρχουν οι πλανήτες, άρα και μείς; θα μπορούσε να υπάρχει αυτή η αρμονία της περιστροφής όλων των  πλανητών γύρω από τον ήλιο ή απλά θα διαλυόντουσαν όλα.

Και ας πάρουμε το κάτωθι ως παράδειγμα. Αν δεν υπήρχε ειρήνη μεταξύ των πλανητών θα μπορούσε να σχηματιστεί το κάτωθι αρμονικό σύμβολο στην συσχέτιση της τροχιάς της Αφροδίτης με την Γη γύρω από τον ήλιο.

Εικ.1 – Αυτό το σχήμα σχηματίζεται κατά την περιφορά της Γης και της Αφροδίτης γύρω από τον ήλιο σε 8 γήινα χρόνια. Μπορείτε να ψάξετε στο ίντερνετ, μία ιστοσελίδα όμως είναι η παρακάτω.

http://www.theviewfromuranus.com/the-tango-between-venus-and-earth-puts-all-dance-marathons-to-shame/

(Μόνο και μόνο αν κοιτάξουμε το ηλιακό μας σύστημα είναι ένα τέλειο γεωμετρικό σύμβολο, γιατί αν δεν υπήρχε ο ήλιος θα υπήρχαν οι πλανήτες να περιστρέφονται γύρω από αυτόν, όπως και όταν σχεδιάσουμε έναν κύκλο με τον διαβήτη. Για να χαράξουμε τον κύκλο χρειάζεται να υπάρχει το κέντρο, μια σταθερά. Και μπορούμε να βρούμε και άλλα όμορφα γεωμετρικά σύμβολα παντού)

Και αφού η Γη με την Αφροδίτη σχηματίζουν ένα τόσο όμορφο σύμβολο, εμείς οι άνθρωποι που ζούμε πάνω στην Γη τι σύμβολα θέλουμε να σχηματίζουμε μέσα μας και στις σχέσεις μεταξύ μας.

Τι εννοούμε.

Όταν αγαπάμε κάποιον, όταν ευγνωμονούμε κάποιον, όταν αισθανόμαστε ειρήνη με κάποιον, όλα αυτά τα συναισθήματα, που εκδηλώνουμε στον ‘άλλον’, δηλαδή σε μας αφού εμείς τα ‘γευόμαστε΄ εν πρώτοις, πώς αποτυπώνονται. Σύμφωνα με τον Δρ. Μασάρου Εμότο (Dr. Masaru Emoto, μπορούμε να βρούμε πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ) οι κρύσταλλοι του νερού επηρεάζονται από τα συναισθήματα, σκέψεις, φράσεις μας και δημιουργούν ανάλογα σχήματα.

Εικ.2 Αγάπη και Ευγνωμοσύνη

 

Εικ.3 Αιώνιο                                                    Εικ.4 Ειρήνη

 

Ας δούμε όμως και κάποια σχήματα λουλουδιών

Παρατηρούμε λοιπόν κάτι κοινό, όμορφα σχήματα, όμορφα γεωμετρικά σχήματα να εκδηλώνονται στην φύση, μεταξύ των πλανητών αλλά και στον κρύσταλλο του νερού, ανάλογα με τα συναισθήματά μας.

Αφού ο πλανήτης που μας φιλοξενεί δημιουργεί τόσο όμορφα αρμονικά σύμβολα, μήπως θα ήταν προς συμφέρον μας να εκδηλώνουμε και εμείς ποιότητες όμορφες, όπως αγάπη, ευγνωμοσύνη, ειρήνη κτλπ., ώστε πρώτα εμείς να επηρεαζόμαστε ευμενώς και να είμαστε και σε αρμονία μαζί του;

Τι συμβαίνει όμως σε αντίθετες εκδηλώσεις μας, πώς γίνεται ο κρύσταλλος του νερού;

Ας πούμε μίσους, – συνώνυμα της διάσπασης και του διαχωρισμού

Εικ. 5 Με αηδιάζεις

Δεν νομίζω να θέλαμε, βλέποντας το άνω, τα υγρά μας μέσα μας να αποτυπώνονται όπως την τελευταία φωτογραφία, εικ. 5…

Διότι αν τις τυπώναμε και τις βάζαμε στον τοίχο μας ως κάδρο, θα βάζαμε την εικόνα με αηδιάζεις ως κάδρο; Αν όχι τότε γιατί τυχόν προβάλουμε ‘μέσα μας’ αυτό το κάδρο, αν και όποτε συμβαίνει.

Αφού η Γη λοιπόν, πάνω στην οποία ζούμε και τρεφόμαστε σχηματίζει όμορφα, ειρηνικά σύμβολα με άλλον πλανήτη στην περιστροφή της γύρω από τον ήλιο, αφού στην φύση υπάρχουν όμορφα λουλούδια με σχήματα αρμονικά, εμείς τι σχήματα θέλουμε να σχηματίζουμε μέσα μας, (αφού αποτελούμαστε από τουλάχιστον 70% υγρά) αλλά και τι σχήματα στις σχέσεις μεταξύ μας…

Και μήπως η ευγνωμοσύνη, αγάπη, ειρήνη κ.α. είναι η αληθινή μας φύση αφού το αποτύπωμα των ποιοτήτων αυτών είναι παρόμοιο, παρεμφερές με το αποτύπωμα  στην σχέση της Γης με την Αφροδίτη καθώς και με τα σύμβολα, σχήματα στα λουλούδια.

Κλείνοντας, αφού είμαι Έλληνας, πως θα ήθελα να εκδηλώνομαι, τι σχήματα κρυστάλλων θα ήθελα τα υγρά μου μέσα μου να σχηματίζουν, μιας και αποτελούμαι από 70+% νερό.

Πώς θα ήθελα η οικογένειά μου, η γειτονιά μου, το χωριό μου, η πόλη μου, η πολιτεία μου, η κυβέρνησή μου να εκδηλώνονται…

Πώς θα ήθελα λοιπόν και η Ελλάδα να απεικονίζεται και εν τέλει πως θα ήταν όμορφο ολόκληρη η ανθρωπότητα να εκδηλώνεται αφού ζούμε πάνω στην Γη, ένας πλανήτης ο οποίος ‘χορεύει’ μέσα στην ειρήνη και την αρμονία με άλλους πλανήτες, μέσα στο ηλιακό μας σύστημα.

Η ενότητα και οι ποιότητές της είναι η φυσιολογική κατάσταση από τον μικρόκοσμο, κρύσταλλος νερού μέχρι και τον μακρόκοσμο πλανήτες.

Εμείς λοιπόν πόσο συμβατοί είμαστε με την Γη, πόσο ενωμένοι είμαστε και κατά πόσο εκδηλώνεται η ειρήνη μεταξύ μας, τι σχέσεις επιλέγουμε, μέσα μας και ‘έξω’ μας.

Μπορούμε αν θέλουμε να αναρωτηθούμε… πριν φάμε καμιά “κλωτσιά” καμιά μέρα από αυτόν τον πλανήτη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Μας εύχομαι ειρήνη σε όλους μας.

 

Με αγάπη

 

Μίνωας

 

Πηγή: Έλληνες Ενωμένοι

Σχετικά Άρθρα

Τα πρωτότοκα παιδιά κρύβουν μέσα τους τεράστια δύναμη

cretevoice

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Ένα κείμενο 2.500 ετών δείχνει τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας

cretevoice

Η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια

cretevoice

Πέντε αρχαίες πόλεις των οποίων η προέλευση παραμένει μυστήριο

cretevoice

Να γιατί ο αριθμός 13 θεωρείται… γρουσούζικος

cretevoice

Οι περιπέτειες της ωραίας Ελένης πριν τον Τρωικό πόλεμο

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα