Crete Voice
Ελλάδα

Euroferry Olympia: Μάχη δίνουν για να μην βυθιστεί το πλοίο – Οδηγοί και οι 3 Έλληνες αγνοούμενοι

Euroferry Olympia: Μάχη δίνουν για να μην βυθιστεί το πλοίο – Οδηγοί και οι 3 Έλληνες αγνοούμενοι

Συνεχίζεται η κατάσβεση στο πλοίο που πήρε φωτιά στην Κέρκυρα, με την αγωνία να έχει φτάσει στα ύψη για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες
Και οι 3 είναι οδηγοί, όπως έγινε γνωστό, με το πλοίο να καίγεται τώρα στο εσωτερικό του.

Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να να μη βυθιστεί το Euroferry Olympia από τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί.

Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάνω από 700 τόνους.

Η υψηλή θερμοκρασία είναι ο λόγος που ακόμα δε μπορεί κανείς να μπει μέσα για να κάνει έρευνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανεύρεσης των χαμένων ανθρώπων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, θα γίνει απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Το πλοίο σε δεύτερο χρόνο θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά απο συνεννόηση με τις Αρχές. Κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη Ιταλική Αρχή DIGIFEMA.

Με εντολή του Υπουργού οι οικογένειες των Ελλήνων αγνοουμένων με την συνοδεία Αξιωματικού ΛΣ- Ψυχολόγου και με μέριμνα του Υπουργείου, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς
Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του Euroferry Olympia. Το πλοίο πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Κέρκυρα και οι δικοί τους άνθρωποι λιώνουν από αγωνία…

Οι κραυγές αγωνίας των συγγενών τους αντικατοπτρίζουν την ψυχική τους κατάσταση. Οι δικοί τους άνθρωποι, που ήταν μέσα στο πλοίο Euroferry Olympia, όταν εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, παραμένουν αγνοούμενοι. Έχουν συνειδητοποιήσει πως κάθε ώρα που περνά κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ελπίζουν και προσεύχονται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ακούσουν την ευχάριστη είδηση που περιμένουν. Ότι οι 12 άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν κατάφεραν να αντέξουν και βρέθηκαν ζωντανοί.

«Μην σταματήσετε να ψάχνετε τους ανθρώπους μας» λένε στα τηλεοπτικά συνεργεία οι συγγενείς τους. «Υπάρχει και το κακό προηγούμενο με το Norman Atlantic που ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι. Θέλουμε να μάθουμε όλα όσα έγιναν στο πλοίο» λένε. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και τρεις Έλληνες.

Ο γιος ενός εκ των 3 Ελλήνων αγνοουμένων και αυτός επαγγελματίας οδηγός με πολλά ταξίδια στο βιογραφικό του καταγγέλλει άθλιες συνθήκες μέσα στις καμπίνες των πλοίων που αναγκάζουν τους οδηγούς να κοιμούνται μέσα στα οχήματα , κάτι που απαγορεύεται από το πρωτόκολλο. Το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου σε ασφαλές σημείο. Όταν ολοκληρωθεί και σβήσει η φωτιά, οι διασώστες θα μπορέσουν να μπουν στο πλοίο και να ξεκινήσουν την έρευνα για επιζώντες.

«Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στο γκαράζ» – Τι λέει εκπρόσωπος της εταιρείας
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους στο πλοίο Euroferry Olympia, εκπρόσωπος της εταιρείας μιλάει για τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία της εταιρείας, η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου. Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον Alpha, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως «για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.»

«Εκ μέρους της εταιρείας θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη και την αγωνία γι’ αυτά που έγιναν χθες και αυτά που συμβαίνουν σήμερα και είμαστε πάντα στη διάθεση των Αρχών, για να βοηθήσουμε και να εξακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων. Δεν γνωρίζουμε για την ώρα, γιατί βρίσκονταν οδηγοί μέσα στα αμπάρια του πλοίου» είπε και συνέχισε:

«Εμείς σαν εταιρεία εφαρμόζουμε τον κανονισμό που λέει ότι απαγορεύεται μέσα στα γκαράζ να παραμένουν οδηγοί. Οι επιβάτες δεν ήταν υπεράριθμοι. Θα μπορούσαν να μπουν οι διπλάσιοι σε σχέση με αυτούς που μπήκαν. Όσον αφορά στα γκαράζ, η πληρότητα ήταν μεγαλύτερη, υπήρχαν πολλά φορτηγά αλλά υπήρχε ακόμα κενός χώρος.»

Τι είπαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του φλεγόμενου πλοίου
Νωρίτερα, καταθέσεις για την πυρκαγιά κλήθηκαν να δώσουν το Σάββατο στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Χάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Ε.Καραλής λόγω τραυματισμού

cretevoice

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς

cretevoice

ΕΜΥ, Νέο έκτακτο δελτίο: Έρχεται και τρίτος καύσωνας μετά από αυτόν που ξεκινά αύριο, Πέμπτη

cretevoice

Κλειστά τα δικαστήρια Δευτέρα και Τρίτη σε Αθήνα, Πειραιά, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα

cretevoice

Εκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ – Προειδοποιεί για 9 μποφόρ στο Αιγαίο

cretevoice

Προφυλακίζονται και οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή – 28 Κροάτες 1 Έλληνας 1 Αλβανός

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα