Crete Voice
Ελλάδα

Γραφειοκρατία «τέλος»: Δύο λεπτά κι ένα «κλικ» αρκούν για να έχετε τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε (φώτο)

Γραφειοκρατία «τέλος»: Δύο λεπτά κι ένα «κλικ» αρκούν για να έχετε τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε (φώτο)

Παρελθόν από σήμερα η… ελληνική γραφειοκρατεία.

​H ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων έρχεται για να βάλει «τέλος» στη χαρτούρα και στην ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ θα σημάνει την απαρχή μιας νέας ψηφιακής εποχής για την Ελλάδα.

Τη δυνατότητα online έκδοσης των πράξεων, που ενεργοποιείται σταδιακά από σήμερα μέσω της κεντρικής πύλης gov.gr και η οποία θα εξαλείψει την ανάγκη για 6,6 εκατομμύρια επισκέψεις σε δημαρχεία και ΚΕΠ κάθε χρόνο, παρουσίασαν χθες στον πρωθυπουργό οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Η ψηφιοποίηση δημοτολογικών & ληξιαρχικών πράξεων σηματοδοτεί τη δημιουργία της ηλεκτρονικής θυρίδας του πολίτη – ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού που δευκολύνει τις συναλλαγές πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες και συμβάλλει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. https://primeminister.gr/2020/06/09/24113 

Προβολή εικόνας στο Twitter
159 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Kyriakos Pierrakakis

@Pierrakakis

Παρουσιάσαμε στον @PrimeministerGR το http://reg.services.gov.gr , μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου και ληξιαρχικές πράξεις. Σε συνεργασία με @theodorikakosp και @th_livanios κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Προβολή εικόνας στο Twitter
154 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος το ανακοίνωσε υπερήφανος:

Thodoris Livanios@th_livanios

Από σήμερα κάθε πολίτης στο http://reg.services.gov.gr  μπορεί σε λιγότερο από 2 λεπτά να έχει στον υπολογιστή του πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης ή ιθαγένειας. Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου, συμφωνου συμβίωσης, γέννησης και θανάτου.

286 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως πολύ σημαντική τομή που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια των πιστοποιητικών, καθώς προβλέπει ψηφιακή σφραγίδα, μοναδικό αριθμό, κωδικό με τη μορφή μωσαϊκού (QR code) και μηχανισμό επαλήθευσης.

«Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι μέσα από αυτήν τη διυπουργική συνεργασία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπορεί με την συνεχή συνεργασία του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου να βελτιώνει έμπρακτα την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, ανά δέκα ημέρες, και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης, καλύπτοντας πλήρως τις περιορισμένες υπηρεσίες που παρέχει σήμερα ο «Ερμής».

​Στη δεύτερη φάση θα ενταχθεί στο gov.gr η έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης.

Στην τρίτη φάση θα ενσωματωθούν στην e-πύλη το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και η ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης,

Η απόφαση για μεταφορά δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων στο gov.gr σηματοδοτεί, από σήμερα, τη δημιουργία της ηλεκτρονικής θυρίδας του πολίτη, όπου θα αποθηκεύονται τα ψηφιακά πιστοποιητικά κάθε αιτούντα.

Δρομολογείται δε η ψηφιοποίηση και άλλων εγγράφων, όπως οι άδειες γάμου (θρησκευτικού και πολιτικού) και βάπτισης, σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις.

Το gov.gr ήδη προσφέρει περισσότερες από 530 υπηρεσίες, ανάμεσά τους τη δυνατότητα έκδοσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων.

Πηγή: Γραφειοκρατία «τέλος»: Δύο λεπτά κι ένα «κλικ» αρκούν για να έχετε τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε (φώτο)

Σχετικά Άρθρα

ΚΥΤ: Νέα παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας

cretevoice

Τι προβλέπεται για την άδεια ειδικού σκοπού με το άνοιγμα των σχολείων

cretevoice

Κορονοϊός: Νοσοκομεία, γηροκομεία μέχρι 15 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί

cretevoice

Λάρισα: Έντεκα νέα κρούσματα στις φυλακές

cretevoice

Κορονοϊός: Σε καραντίνα όλη η πυροσβεστική υπηρεσία Κορωπίου

cretevoice

Ηλεία: Τροχαίο με έναν νεκρό άντρα στα Κρέστενα

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα