Crete Voice
Κόσμος

Ιταλία: Στέλνουν τον Κόντε και το υπουργείο Υγείας στη δικαιοσύνη!

Ιταλία: Στέλνουν τον Κόντε και το υπουργείο Υγείας στη δικαιοσύνη!

Η Ιταλία είναι από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο στην Ευρώπη και παγκοσμίως από την πανδημία του κορωνοϊού και διερευνώνται οι λόγοι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο υπουργός Υγείας και οι υπουργοί Εσωτερικών θα ανακριθούν από τους εισαγγελείς που διερευνούν πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία κορονοϊού, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται.

Πηγές κοντά στην έρευνα που επικαλούνται πρακτορεία ειδήσεων σύμφωνα με το AFP, ο Κόντε, ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα και η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε θα ερωτηθούν συγκεκριμένα σχετικά με την αποτυχία προσδιορίσουν τις κρίσιμες περιοχές που αποκαλούνται «κόκκινες ζώνες», επιτρέποντας την εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ, πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν σήμερα το πρωί στην εισαγγελία του Μπέργκαμο συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν την ζωή τους από την covid 19 σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας.

Σε κινητοποίησή τους έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιό λόγο πολλοί ασθενείς με κορονοϊό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας.

Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε τύχει καλύτερου και πιο προσεκτικού χειρισμού, πιθανότατα θα ήταν ακόμη εν ζωή.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Έως τώρα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση . Στις τόσες αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, απαντά ότι «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης».

Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: Ιταλία: Στέλνουν τον Κόντε και το υπουργείο Υγείας στη δικαιοσύνη!

Σχετικά Άρθρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Τουρκία!

cretevoice

5G: Στα 2,7 δισ. θα φθάσουν οι συνδέσεις έως το 2025

cretevoice

Επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι το κλείσιμο σχολείων δεν σχετίζεται με μείωση μεταδοτικότητας covid19 και το άνοιγμα τους δεν προκαλεί αύξηση!

cretevoice

Ιράν: Επαναδιαπραγμάτευση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα

cretevoice

Εικόνες-σοκ στη Βασιλεύουσα: Η στιγμή που οι μουεζίνηδες καλούν σε προσευχή

cretevoice

Υπόθεση Μαντλίν: Νέα ανατροπή – Ζει στην Πορτογαλία σύμφωνα με μάρτυρα

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα