Crete Voice
Οικονομία

Καμπανάκι για νέα λουκέτα και ανεργία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Καμπανάκι για νέα λουκέτα και ανεργία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Ίσες ευκαιρίες ζητούν οι μικρομεσαίοι, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και πρόσθεσε ότι: «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, να εγκρίνει οριζόντια μέτρα στήριξης και να πιέσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση. Είναι προϋπόθεση δημοκρατίας».

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε στη δήλωσή του τα εξής:

«Το εντονότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική οικονομία, είναι η αδυναμία πάρα πολλών επιχειρήσεων να υπαχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η έννοια «ρευστότητα» είναι πλέον άγνωστη λέξη για ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας και αυτή η εξέλιξη μόνο αρνητικές συνέπειες θα φέρει στην ελληνική οικονομία.

Την ώρα που η ύφεση λόγω του κορονοϊού έχει κάνει την εμφάνισή της και όλοι βρίσκονται στην αναζήτηση των αναγκαίων κεφαλαίων κίνησης, σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Δηλαδή παρατηρούμε έναν αποκλεισμό. Που όχι μόνο θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ «μικρών» και «μεγάλων» αυξάνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά βάζει «φωτιά» στην ίδια την κοινωνία. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν αντέξουν οι επιχειρήσεις μας και κατεβάσουν ρολά, τότε μαζί τους θα βρεθούν στο κενό και οι εργαζόμενοι που απασχολούν. Αύξηση στα λουκέτα, σημαίνει έκρηξη της ανεργίας.

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο που αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα, τότε η κοινωνία θα βρεθεί άμεσα μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, να εγκρίνει οριζόντια μέτρα στήριξης και να πιέσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση. Είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Ίσες ευκαιρίες ζητούν οι μικρομεσαίοι. Τη δυνατότητα δηλαδή να παλέψουν επί ίσοις όροις για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δυναμιτίσει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας μας και θα έχει πετάξει στα σκουπίδια όλες τις θυσίες που έχει κάνει η μεσαία τάξη από την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης πριν από περίπου δέκα χρόνια, έως και σήμερα που ο κορονοϊός δημιουργεί νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία».

Πηγή: Καμπανάκι για νέα λουκέτα και ανεργία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Σχετικά Άρθρα

Αποζημίωση 534 ευρώ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα ξενοδοχεία – Βήμα – βήμα η διαδικασία

cretevoice

Παγκόσμιο χρέος – Βόμβα: Εκτοξεύθηκε στο 331% του παγκόσμιου ΑΕΠ – Αγγίζει τα 258 τρισ. δολάρια

cretevoice

Χρηματιστήριο: «Κλείδωσε» η Αθήνα χαμηλότερο τζίρο της χρονιάς

cretevoice

Προς νέο «κούρεμα» συντάξεων: Τι δήλωσε ο Α.Πατέλης σύμβουλος του πρωθυπουργού

cretevoice

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ – Δείτε αν κερδίσατε

cretevoice

«Ριζικές αλλαγές» στην παγκόσμια οικονομία βλέπει η Κριστίν Λαγκάρντ

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα