Crete Voice
Ελλάδα

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό ακόμη θα φοράμε μάσκα – Τι γίνεται με την τέταρτη δόση

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό ακόμη θα φοράμε μάσκα – Τι γίνεται με την τέταρτη δόση

Για την άρση μέτρων

Για την άρση των μέτρων, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «Το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς. Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Όμικρον και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση».

«Η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων ο αερισμός των χώρων είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Φθίνει η ανοσία;

«Όλοι οι επίσημοι φορείς έως σήμερα συστήνουν την 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό. Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στον χάρτη. Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί, εάν παραμένουν πολυπληθή κράτη με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού.

Τα νέα εμβόλια, που είναι πρωτεϊνικής διαδικασίας και τα οποία δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης, είναι το νέο στοιχείο και επιπρόσθετα, να αυξηθεί η πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος σχετικά με την ανοσία των εμβολίων αλλά και της 3ης δόσης.

Διάρκεια ανοσίας – Πίεση στα νοσοκομεία

«Τα δεδομένα λένε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 50%, ενώ την πιθανότητα βαριάς νόσησης στο 90%. Όσο αφορά στα νοσοκομεία, έχουμε το εξής φαινόμενο. Στις αίθουσες COVID νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν παθολογικά προβλήματα άσχετα με τον κοροναϊό, οι οποίοι στον έλεγχο βρίσκονται θετικοί. Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών που οφείλονται αμιγώς στην Covid- 19 μπορεί να είναι ηπιότερη», πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Δημόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Αυτά είναι τα τέσσερα τελευταία κομμάτια στο παζλ – Ήρθε η ώρα του Δασκαλάκη

cretevoice

Νεκρός ο Πολωνός που σκότωσε τον 7χρονο στην Κυψέλη

cretevoice

Μύκονος: Μπήκε και ψώνισε με πλαστά χαρτονομίσματα σε πασίγνωστο οίκο μόδας

cretevoice

Πάτρα: Χιλιάδες επισκέπτες στο Αθλητικό Συνέδριο, στο «Δημήτρης Τόφαλος»

cretevoice

Θεσσαλονίκη: Η οικογένεια του 43χρονου που πέθανε σε καρέκλα νοσοκομείου καταγγέλλει ιατρικό λάθος & αμέλεια

cretevoice

Κρήτη: Συνέλαβαν 59χρονο γιατί δεν έστελνε το παιδί του σχολείο

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα