Crete Voice
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μήνυμα συσπείρωσης και μεταρρυθμίσεων στην ΚΟ της ΝΔ – Τι θα πει για τον Κασσελάκη

Μητσοτάκης: Μήνυμα συσπείρωσης και μεταρρυθμίσεων στην ΚΟ της ΝΔ – Τι θα πει για τον Κασσελάκη

Μεταξύ άλλων αναμένεται να απευθυνθεί προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για πρώτη φορά στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο την Κ.Ο. της ΝΔ στις 12:00, σε μια περίοδο κρίσιμη, κατά την οποία ο ίδιος θέλει να στείλει το μήνυμα της μάχης με τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει προς τους βουλευτές του ότι η ΝΔ θα πρέπει να δώσει συντεταγμένη και την επόμενη εκλογική μάχη για να πετύχει νίκες στις περιφέρειες και στους λίγους δήμους, όπου έχει δώσει ευθεία στήριξη, με το Μαξίμου και τη ΝΔ να ευελπιστούν ότι ο χάρτης θα βαφτεί γαλάζιος μετά και τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Παράλληλα, μετά την ομιλία του κ. Μητσοράκη και την εκλογή του Σταύρου Καλαφάτη στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο., τον λόγο αναμένεται να λάβουν σίγουρα 15-20 βουλευτές, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ακούσει τι έχουν να πουν τα μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας που λειτουργούν ως “συνδετικοί κρίκοι” με την κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, αναμένεται να κάνει αναφορές και σε προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία, όπως η ακρίβεια, αλλά και οι προκλήσεις στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.

Από εκεί και πέρα, όπως έκανε και χθες κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει ότι αποστολή της κυβέρνησης είναι να δώσει τις μάχες στο πεδίο της καθημερινότητας και να σημειώσει εκεί μικρές και μεγάλες νίκες. “Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών“, υπογράμμισε συγκεκριμένα χθες στο υπουργικό ο κ. Μητσοτάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο υπουργικό αποφασίστηκε το υπουργείο Υποδομών να αναλάβει τα έργα αποκατάστασης για δρόμους και για σχολεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχής που είναι ευθύνη των περιφερειών και των δήμων αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια να τρέξουν πιο γρήγορα οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να πατηθεί το “γκάζι” και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση διοικήσεων των περίπου 500 οργανισμών του δημοσίου, αν και εντός του υπουργικού έγινε συζήτηση μεταξύ της κ. Κεραμέως και υπουργών για επιπλέον “φίλτρα”, προκειμένου η διαδικασία να τρέχει πιο γρήγορα και να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση από τη στιγμή της τοποθέτησης μιας διοίκησης.

Μήνυμα στον Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός, πάντως, αναμένεται να κάνει μια αναφορά και στα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απέφυγε κατά τη χθεσινή εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη και όχι μια τοξική αντιπολίτευση.

Από εκεί και πέρα, όμως, όπως συζητήθηκε και στον χθεσινό πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται με έναν τρόπο να στείλει το μήνυμα με αποδέκτες τους πολίτες ότι από τη μια η κυβέρνηση δίνει την καθημερινή μάχη των μεταρρυθμίσεων και της καθημερινότητας και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μια υπαρξιακή μάχη εσωτερικής φύσεως για το αν θα είναι ενιαία ή θα διαιρεθεί.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές 2023: Live το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην τηλεόραση

cretevoice

Στην Πάτρα σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

cretevoice

Η Σοφία Ζαχαράκη στη Νέα Μάκρη για τα 100 χρόνια για την Μικρασιατική Καταστροφή

cretevoice

Daily Mail: Η Ελλάδα θα είναι πρώτη χώρα που μπορεί να φύγει από την ΕΕ

cretevoice

Μητσοτάκης: Το διαφορετικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα Χριστούγεννα

cretevoice

Οι 19 εξωκοινοβουλευτικοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα