Crete Voice
Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Η Ν.Δ. μειώνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια. Με τι ανταλλάγματα για το δημόσιο στηρίζει τις ιδιοκτησίες αεροπορικών εταιρειών;»

Νίκος Παππάς: «Η Ν.Δ. μειώνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια. Με τι ανταλλάγματα για το δημόσιο στηρίζει τις ιδιοκτησίες αεροπορικών εταιρειών;»

Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (για την ΥΠΑ και την ΑΠΑ) στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (4η συνεδρίαση)

 

«Το νομοσχέδιο σας, κ. Καραμανλή, εγκυμονεί κινδύνους για την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των πτήσεων. Οι μόνοι που χαίρονται από τη de facto μείωση των ελέγχων στα αεροδρόμια είναι οι ελεγχόμενοι», ανέφερε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄ Αθηνών, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) στην τέταρτη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Επιμένοντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε αδιανόητη τη μείωση των υπαλλήλων της ΑΠΑ από 490 σε 172 άτομα, ζητώντας «να δούμε στη βάση ποιας μελέτης ή ποιας διαβούλευσης με την Κομισιόν αποφασίσατε μια τέτοια μείωση, όπως επικαλείστε». Ενώ σε σχέση με τη χρηματοδότηση της ανεξάρτητης Αρχής από τους ελεγχόμενους, σημείωσε ότι «είναι σαν να νομοθετείτε να έχει το ΣΔΟΕ έσοδα από τις εταιρείες στις οποίες ασκεί φορολογικό έλεγχο».
Σε ό,τι αφορά την κρατική ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ είπε ότι «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει τα νησιά της χωρίς πτήσεις, αλλά δεν έχει και καμία υποχρέωση να προστατεύει ιδιοκτησίες. Θα προστατεύσει το πτητικό έργο, βεβαίως, αλλά εδώ βλέπουμε μία επαναλαμβανόμενη στήριξη προς μία εταιρεία και προκύπτει το ερώτημα ποια είναι τα ανταλλάγματα που λαμβάνει το δημόσιο, ανταλλάγματα που δίνονται σε άλλες χώρες».
Κατά την τοποθέτησή του, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «οι καιροί των μεγάλων αναταράξεων δεν είναι καιροί για νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς» και ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εναρμονίζεται πλήρως στη φιλοσοφία του σχεδίου Πισσαρίδη». Έκανε λόγο, μάλιστα, για «εμμονική ιδεοληψία, η οποία είναι καταστροφική για την κοινωνία» και πως «όλες οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, όσο και αν δεν το θέλει η κυβερνητική πλειοψηφία, θα αντιπαρατεθούν σε αυτό το σχέδιο με τρόπο συντονισμένο».
Κλείνοντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ολισθηρό δρόμο, αναφέροντας: «Νομίζαμε ότι οι πανηγυρισμοί του κ. Γεωργιάδη για τους 100 νεκρούς ήταν ο πάτος του βαρελιού. Σήμερα, όμως, ακούσαμε τον κ. Γεραπετρίτη να μας λέει ότι οι ΜΕΘ αυξάνουν τους θανάτους, επειδή η θνησιμότητα στις ΜΕΘ είναι μεγάλη. Θα πρέπει να επανορθώσετε. Οι ΜΕΘ σώζουν ζωές. Τοποθετήσεις, όπως οι τελευταίες, γεμίζουν τα ντεπόζιτα όσων κομίζουν στη δημόσια συζήτηση αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις για το θέμα της πανδημίας».

Πηγή: Νίκος Παππάς: «Η Ν.Δ. μειώνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια. Με τι ανταλλάγματα για το δημόσιο στηρίζει τις ιδιοκτησίες αεροπορικών εταιρειών;»

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της νέας Επιτροπής θέσεων – Ξεκινάει i – dialogos για το Συνέδριο

cretevoice

Γενέθλια για τα δίδυμα της οικογένειας Καραμανλή – Οι φωτογραφίες στο Instagram

cretevoice

Θεοδωρικάκος: Οριστική λύση στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων

cretevoice

Ταραντίλης: “Θα συνεχιστούν για καιρό ακόμα τα sms μετακίνησης”

cretevoice

Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας εξυπηρετούν γεωστρατηγικούς στόχους

cretevoice

Έρχεται Κώδικας Δεοντολογίας για δικαστές και εισαγγελείς

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα