Crete Voice
Taste It

Πεϊνιρλί με Tirotrella Kerrygold και καπνιστή γαλοπούλα

Πεϊνιρλί με Tirotrella Kerrygold και καπνιστή γαλοπούλα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη γέμιση:
2 πακέτα (4 τεμ.) Tirotrella
50γρ. (βούτυρο ADORO)
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε καρεδάκια
1 αβγό
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
Λαδόκολλα

Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό (ADORO αραιωμένο)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή 1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι σκληρο (περίπου)
1 αβγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Ρίχνετε το αβγό, το λάδι και το χλιαρό γάλα κι ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Ζυμώνετε για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμα στο ζύμωμα.
Τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Κόβετε τα μπαστουνάκια της Tirotrella Kerrygold στη μέση και κρατάτε τα 8 κομμάτια στην άκρη. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα και τα αναμειγνύετε σε ένα μπολ με την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, το αβγό και το γάλα
Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και την ξαναζυμώνετε για 1-2 λεπτά. Τη χωρίζετε σε 8 μπαλίτσες και ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ανοίγετε με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε οβάλ κομμάτια και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο λειωμένο βούτυρο, τοποθετείτε στο κέντρο μπόλικο μείγμα γέμισης (να είναι σαν βουναλάκι) και ρίχνετε λίγο λειωμένο βούτυρο ακόμη.
Στη συνέχεια γυρνάτε από πάνω τις δυο μακρόστενες πλευρές και ενώνετε τις άκρες (αριστερά και δεξιά) για να μην φύγει η γέμιση. Τώρα τα πεϊνιρλί σας μοιάζουν με βαρκούλες. Τοποθετείτε στο άνοιγμά τους από ένα κομμάτι Tirotrella Kerrygold και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 180°C και ψήνετε για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

kerrygold.com

Πηγή: Πεϊνιρλί με Tirotrella Kerrygold και καπνιστή γαλοπούλα

Σχετικά Άρθρα

Τέλειο παγωτό παστέλι

cretevoice

Αφράτα τηγανόψωμα με μόνο 4 υλικά

cretevoice

Παραδοσιακό ραβανί Νάξου

cretevoice

Πουτίγκα σοκολάτας με σιρόπι

cretevoice

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ

cretevoice

Ρυζόγαλο φουρνιστό, η ελληνική εκδοχή της κρεμ μπρουλέ

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα