Crete Voice
Ελλάδα

Ρόδος: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για θεραπείες καρκινοπαθών

Ρόδος: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για θεραπείες καρκινοπαθών

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να γίνει η αγορά των απαραίτητων φαρμάκων, προκειμένου οι ογκολογικοί ασθενείς να μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους. Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο επιλύθηκε τον Σεπτέμβριο για να ξαναδημιουργηθεί, όπως προκύπτει, τον Νοέμβριο με άγνωστο χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή του.

Ήδη, σύμφωνα με το dimokratiki.gr υπάρχουν ασθενείς που έχουν καθυστερήσει δύο εβδομάδες και μέχρι να εξασφαλιστούν τα κονδύλια θα καθυστερήσουν κι άλλο τη θεραπεία, η οποία καθορίζει την ποιότητα αλλά και τον χρόνο ζωής τους.

Όσοι καρκινοπαθείς έχουν χρήματα, για να μην χάσουν άλλο χρόνο για τις θεραπείες τους, απευθύνονται στον ιδιώτη ιατρό που πηγαίνει περίπου κάθε 20 ημέρες στη Ρόδο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής καλείται να πάρει τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια να απευθυνθεί στον ιδιώτη ιατρό για τη θεραπεία του, πληρώνοντας από την τσέπη του.

Ο ιδιώτης γιατρός, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν ζητά χρήματα από ασθενείς που ξέρει ότι δεν έχουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες…

Όπως λέει στη “Δημοκρατική” η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου Μαρία Κρητικού. κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο μήνα, επεσήμανε το πρόβλημα της τακτικής έλλειψης φαρμάκων και μάλιστα πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις μέσα από το υπόμνημα το οποίο του παρέδωσε προσωπικά, ωστόσο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα οι ογκολογικοί ασθενείς βρέθηκαν και πάλι στην ίδια δυσάρεστη θέση.

“Έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένα σημαντικές ελλείψεις χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στο Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ωστόσο το οξύμωρο σε αυτή τη περίπτωση είναι πως ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ διαθέτει όλα τα απαραίτητα φάρμακα και σε επαρκείς ποσότητες. Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό, να μπορεί ο ασθενή να προμηθευτεί απευθείας τα φάρμακα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και όχι να αναγκάζεται να απευθύνεται σε ιδιώτη ιατρό με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση του ασθενή. Επιπλέον, επαναφέραμε το αίτημα όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, της αποσυμφόρησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ η οποία δεν υλοποιήθηκε πλήρως, χωρίστηκαν τα φάρμακα σε νοσοκομειακά και μη και στην πράξη ξανά φέρνουν τον νοσοκομειακό ασθενή στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για τους αυξητικούς παράγοντες. Είμαστε σε αναμονή της ικανοποίησης των αιτημάτων μας, καθώς εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και ζητήματα ζωής και θανάτου”, λέει η κ. Κρητικού.

Πηγή: Ρόδος: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για θεραπείες καρκινοπαθών

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για το Μάτι – Καλούν σε απολογία τον Ψινάκη

cretevoice

Μετρό: Και σήμερα κλειστοί 5 σταθμοί για την αποφυγή συνωστισμού

cretevoice

Εκτροχιάστηκε συρμός του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά – Οκτώ τραυματιές

cretevoice

Μόσιαλος: Αν συνεχίσουμε έτσι, καμία αλληλεγγύη δεν μας σώζει..!

cretevoice

Lockdown: Μιλούν για νέα μέτρα από Τετάρτη ή Πέμπτη!

cretevoice

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη σχεδίαζε να επιτεθεί στην Ιωάννα στο νοσοκομείο με υδροκυάνιο

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα