Crete Voice
Κόσμος

Σκάνδαλο! Το TIME δικαιώνει τον Τραμπ για συνωμοσία εναντίον του

Σκάνδαλο! Το TIME δικαιώνει τον Τραμπ για συνωμοσία εναντίον του

“Κατά κάποιο τρόπο, ο Τραμπ είχε δίκιο”…. Έτσι ξεκινά ένα άρθρο στο παγκόσμιας εμβέλειας περιοδικό Time στο οποίο αποκαλύπτει ότι υπήρξε μια συνωμοσία πίσω από τα παρασκήνια για τις εκλογές του 2020, που μεταφράζεται ως απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Βιομηχανίες, συνδικάτα, ιδεολογικές ομάδες και ισχυροί άνθρωποι ήταν μέρος αυτής της συμμαχίας για να αποφύγουν μια δεύτερη θητεία Τραμπ . Οι προσπάθειες δεν περιορίστηκαν μόνο στην ημέρα των εκλογών, αλλά κάλυψαν όλες τις πτυχές των εκλογών.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι «συνεργάστηκαν πίσω από τα παρασκήνια για να επηρεάσουν τις αντιλήψεις, να αλλάξουν κανόνες και νόμους, να κατευθύνουν την κάλυψη των μέσων και να ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών».

Η δημοσίευση αναφέρει ότι πήγαν να αλλάξουν τα συστήματα και τους νόμους ψηφοφορίας. Αντεπιτέθηκαν ενάντια στα αιτήματα καταστολής των ψηφοφόρων, στρατολόγησαν υπαλλήλους δημοσκόπησης και έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους να ψηφίσουν ταχυδρομικώς για πρώτη φορά.

Ολόκληρο το δίκτυο που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Time δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αναφέρεται στις καταγγελίες του πρώην προέδρου μετά τις 3 Νοεμβρίου. Εκείνη την εποχή συνέβη και ένα άλλο σχετικό γεγονός: οι ηγέτες μεγάλων εταιρειών που προηγουμένως υποστήριζαν τον Ντόναλντ Τραμπ , του ζήτησαν να παραδώσει. “Ήταν πολύ πολύ περίεργο”, δήλωσε ο Τραμπ στις 2 Δεκεμβρίου.

Πιέσεις και συμμαχίες

Το κείμενο προσθέτει ότι από αυτή τη συμμαχία επίσης «πίεσαν» επιτυχώς τις εταιρείες κοινωνικών δικτύων για να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή γραμμή ενάντια στην «παραπληροφόρηση» και έτσι χρησιμοποίησαν στρατηγικές βάσει δεδομένων για την καταπολέμηση της ιογενούς δυσφήμισης.

Επιπλέον, διεξήγαγαν εθνικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού “που βοήθησαν τους Αμερικανούς να κατανοήσουν πώς θα ξεδιπλώνεται η μέτρηση των ψήφων μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες” για να αποφευχθεί ο αντίκτυπος των κατηγοριών του Τραμπ. Μετά την Ημέρα των Εκλογών, παρακολούθησαν κάθε σημείο πίεσης για να διασφαλίσουν ότι ο πρώην πρόεδρος “δεν μπορούσε να παρακάμψει το αποτέλεσμα”

Η ιστορία περιλαμβάνει το όνομα του Mike Podhorzer, ανώτερου συμβούλου του προέδρου του AFL-CIO, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των Δημοκρατών, είναι γνωστός ως ο “μάγος” πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στην πολιτική τεχνολογία τις τελευταίες δεκαετίες. Ξεκίνησε με μια απομακρυσμένη ιδέα σχεδιασμού αντίστασης για ένα υποθετικό σενάριο όπου ο Τραμπ έχανε και “αρνιόταν να εγκαταλείψει την εξουσία”. Μέσα από εικονικές συναντήσεις και μνημόνια, τράβηξε την προσοχή του Κογκρέσου, της Silicon Valley και των συμμετεχόντων σε φυλετικές διαμαρτυρίες.

Η χρηματοδότηση για όλες αυτές τις δραστηριότητες προήλθε φυσικά από τα πιο ισχυρά ενδιαφερόμενα μέρη.

Κοινωνικά μέσα και βίαιες ομάδες

Πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να έπαιξαν μέλη των CEOs των κύριων κοινωνικών δικτύων. Ο χρόνος δείχνει ότι τον Νοέμβριο του 2019, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάλεσε εννέα προσωπικότητες των πολιτικών δικαιωμάτων για δείπνο στο σπίτι του. Εκεί του μίλησαν «για τον κίνδυνο των ψευδών που σχετίζονται με τις εκλογές».

«Δέχτηκε πίεση, προτρέποντας, μιλώντας, εν μέσω καταιγισμού ιδεών, όλα αυτά για να φτάσουμε σε ένα μέρος όπου καταλήξαμε σε πιο αυστηρούς κανόνες και επιβολή», δήλωσε η Vanita Gupta, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διάσκεψης Ηγεσίας για τα Ατομικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε επίσης με τον Jack Dorsey, CEO του Twitter.

Έφτασαν σε τέτοια επίπεδα φερόμενης υπεράσπισης της δημοκρατίας, που σύμφωνα με το άρθρο, οργανώσεις όπως το Εργαστήριο Δικαιωμάτων Ψήφου και το IntoAction δημιούργησαν συγκεκριμένα κρατικά memes και γραφικά, που εξαπλώνονταν μέσω email, κειμένου, Twitter, Facebook, Instagram και TikTok.

Οι κοινωνικές ομάδες δεν έμειναν εκτός αυτής της ιστορίας. Το Black Lives Matter (BLM) και άλλοι οργανισμοί χρησίμευσαν ως εργαλείο κατά τη διάρκεια των εκλογών μέσω διαδηλώσεων και δράσεων του δρόμου. Διεισδύοντας στη λεπτομέρεια της ιστορίας, δημιούργησαν μια δύναμη «εκλογικών υπερασπιστών» οι οποίοι, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς εκλογικούς παρατηρητές, εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές απο-κλιμάκωσης.

Οι διοργανωτές του BLM στρατολόγησαν επίσης χιλιάδες υπαλλήλους δημοσκοπήσεων για να διασφαλίσουν ότι οι χώροι ψηφοφορίας παρέμειναν ανοιχτοί στις κοινότητές τους.

Πηγή: Σκάνδαλο! Το TIME δικαιώνει τον Τραμπ για συνωμοσία εναντίον του

Σχετικά Άρθρα

ΝΑΤΟ: Ξεκινά έρευνα για το περιστατικό παρεχνόχλησης γαλλικής φρεγάτας από τουρκική

cretevoice

ΗΠΑ: Η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις υποψήφια αντιπρόεδρος με τον Τζο Μπάιντεν

cretevoice

Ο Τραμπ θα αποκλείσει 89 κινεζικές επιχειρήσεις από τις εξαγωγές

cretevoice

ΗΠΑ: Νέες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού από τον Μπάιντεν – Σε ποιες χώρες κλείνει τα σύνορα

cretevoice

Κορωνοϊός: 254 νέοι θάνατοι στην Τουρκία

cretevoice

Είδε όνειρο του αριθμούς που έπαιξε και κέρδισε 1 εκατομμύριο!

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα