Crete Voice
Πολιτική

Στα «μαχαίρια» ΚΙΝΑΛ – Κ.Μπακογιάννης για τις προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων

Στα «μαχαίρια» ΚΙΝΑΛ – Κ.Μπακογιάννης για τις προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με τις προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων.

Ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης προκηρύσσει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου και προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων μόλις ένα 24ωρο.»

Το ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι: 

«Τόσο βέβαιος ήσασταν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι, τόσο προφανές είναι ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρείτε κ. Δήμαρχε! Οι πελατειακές προθέσεις σας έγιναν γνωστές στους Αθηναίους εδώ και έναν χρόνο που αναλάβατε τη δημαρχία, αλλά ότι θα φτάνατε στο σημείο να κοροϊδεύετε τους Αθηναίους πολίτες ξεδιάντροπα βολεύοντας με προκλητικό τρόπο την πολιτική σας πελατεία ξεπερνά κάθε όριο.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα. Φωτογραφικές προκηρύξεις προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες. Σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα.»

Στην απάντησή του ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει ότι:

«Σε οργίλη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ με την οποία κατακεραυνώνει προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και με την θετική ψήφο της παράταξης που εκπροσωπεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛ.»

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι:

«Αν είχαν κάνει τον κόπο οι επικοινωνιολόγοι του ΚΙΝΑΛ με ένα τηλεφώνημα θα είχαν πληροφορηθεί πως όχι μόνο η διακήρυξη είναι προφανώς απολύτως νόμιμη και διαφανής, αλλά και πως πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος επισημαίνει πως «οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πως υπήρχε η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις» και σχολιάζει: «Συμπέρασμα: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;»

Πηγή: Στα «μαχαίρια» ΚΙΝΑΛ – Κ.Μπακογιάννης για τις προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων

Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

cretevoice

Τσίπρας: Πολιτικός όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης – Θα πράξει το εθνικά επωφελές ή το κομματικά αναγκαίο;

cretevoice

Παπαρήγα: Οι διαφορές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τις συνταγές των σεφ για λαγό στιφάδο – Στο τέλος λαγό στιφάδο θα φας

cretevoice

Ο σκοτεινός ρόλος του Βερολίνου στα Ελληνοτουρκικά: Ντόπια και ξένα κέντρα πιέζουν για διευθέτηση

cretevoice

Ο Μητσοτάκης, το δωρεάν εμβόλιο και το άνοιγμα των σχολείων με την υποχρεωτική μάσκα…!

cretevoice

Μήνυμα Δένδια για τα 12 ναυτικά μίλια: «Ευρωπαϊκό κεκτημένο το Δίκαιο της Θάλασσας»

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα