Crete Voice
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

Όπως επεσήμανε σχετικά ο γενικός γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Στεφανίδης, η απόφαση για «κατέβασμα» των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων στις πλατείες των χωριών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ελήφθη χθες από τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής και του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης στην Επανομή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, σύμφωνα με τοπ thesstoday.gr.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συσταθεί και το συντονιστικό όργανο των αγροτών, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες των κινητοποιήσεών τους. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με το κόστος παραγωγής, με το πετρέλαιο να έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ και τις τιμές των λιπασμάτων να έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο.

Επιπλέον, ειδικά στην περιοχή μας που καλλιεργούνται κυρίως κηπευτικά και δεν έχουμε δέντρα, κάτι που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις μας για τις ζημίες πρέπει να είναι ακόμα πιο άμεσες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον ΕΛΓΑ. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον αγροτικό τομέα πρόσφατα, δεν μας ικανοποιούν.

Διεκδικούμε να αναληφθεί μέριμνα για τη μείωση του κόστους του ρεύματος και των λιπασμάτων, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα πρέπει να επιδοτείται από το κράτος, και να αποζημιωνόμαστε 100%» τόνισε ο κ.Στεφανίδης.

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο Νέο Κόσμο

cretevoice

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο: «Η περιοχή έχει δυναμικότητα να δώσει πιο μεγάλο σεισμό» λέει ο Λέκκας

cretevoice

Σουδάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 183 τραυματίες σε συγκρούσεις

cretevoice

Χαλκιδική: «Τους κατέγραφα για προσωπική χρήση» απαντά ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τις κάμερες στα δωμάτια

cretevoice

Πάτρα: Άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ– Πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές

cretevoice

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βόλο: Μηχανάκι συγκρούστηκε με νταλίκα – Νεκρός ο 51χρονος δικυκλιστής

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα