Crete Voice
Τεχνολογία

Υπό…διάλυση το Twitter: Νέες απολύσεις και χαμένα δισ. από ψεύτικους «πιστοποιημένους» λογαριασμούς

Υπό…διάλυση το Twitter: Νέες απολύσεις και χαμένα δισ. από ψεύτικους «πιστοποιημένους» λογαριασμούς

Δραστικές όσο και αιφνίδιες περικοπές και σε εξωτερικούς εργαζόμενους αποφάσισε ο νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου – Δραματικές επιπτώσεις και σε μεγάλες εταιρείες από αληθοφανή tweet

Δεν έχει ούτε ένα μήνα που ο Ελον Μασκ αγόρασε το Twitter και τα προβλήματα από τις αποφάσεις του συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο, με βαρύ κόστος όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και σε κολοσσούς της οικονομίας.

Είναι, από τη μία πλευρά, οι αθρόες απολύσεις που «ξεδόντιασαν» ολόκληρα τμήματα, από τους προγραμματιστές ως τους ανθρώπους που μπλοκάρουν το τοξικό περιεχόμενο. Είναι, από την άλλη, το φιάσκο με το μπλε σηματάκι του πιστοποιημένου χρήστη το οποίο επέτρεψε σε πολλούς να υποδυθούν μεγάλες βιομηχανίες.

Αλλά, περισσότερο, είναι η αίσθηση ότι το «καράβι» του Twitter πλέει χωρίς πυξίδα, παρά το ότι ο νέος ιδιοκτήτης λέει ότι έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Ο Μασκ μίλησε τη Δευτέρα με βιντεοσύνδεση σε επιχειρηματική σύνοδο στο Μπαλί, η οποία διεξάγεται παράλληλα με τη σύνοδο της G20 στο νησί της Ινδονησίας.

«Ο φόρτος εργασίας μου έχει αυξηθεί κατά πολύ τελευταία», είπε αναφερόμενος στην εξαγορά του κοινωνικού δικτύου για 44 δισ. δολάρια, που ολοκληρώθηκε στις 27 Οκτωβρίου. «Εννοώ ότι σίγουρα είμαι απασχολημένος με πολλά», λέει.

Σε ερώτημα για το πώς του φαίνεται να είναι μεγιστάνας των ΜΜΕ, απάντησε ότι το Twitter «είναι δίκτυο και όχι μέσο ενημέρωσης. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να τους έχεις όλους χαρούμενους».

Σίγουρα όμως δεν θα είναι ευτυχισμένες μεγάλες εταιρείες που από ένα αληθοφανές tweet είδαν την κεφαλαιοποίηση να καταρρέει.

Αφορμή το σχέδιο για την πιστοποίηση με το μπλε σημάδι, η ένδειξη της αυθεντικότητας για την οποία ο Μασκ είχε επενδύσει τόσα πολλά. Με μόλις οκτώ δολάρια ο καθένας μπορούσε να φανεί στα μάτια του Twitter αυθεντικός και να αρχίσει να μιλά εξ ονόματος μιας εταιρείας ή ενός ιστορικού προσώπου.

Και ενώ είναι διασκεδαστικό να μιλά κανένας σαν Έλον Μασκ, δεν ήταν για την αεροπορική βιομηχανία Lockheed Martin που «ανέβασε» tweet στο οποίο δήθεν έλεγε ότι σταματά τις πωλήσεις όπλων σε Σαουδική Αραβία ή το Ισραήλ επικαλούμενη… τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή να υποχωρήσει, «σβήνοντας» μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly «υποσχέθηκε» ότι θα διανέμει δωρεάν την ινσουλίνη – ένα πικρό «αστείο» για κατάσταση η οποία επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς που χρεώνονται κάτι απόλυτα απαραίτητο για τη ζωή τους. Αλλά και η Chiquita που «παραδέχτηκε» ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση της Βραζιλίας – η εταιρεία φέρεται να έχει πείρα δεκαετιών στις ανατροπές «μπανανιών».

Το σχέδιο για τους πιστοποιημένους χρήστες αποσύρθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αλλά τη ζημιά του και αυτό στην εικόνα της εταιρείας στην κοινή γνώμη, αλλά και στους εργαζόμενους της, την είχε κάνει.

Όσους απέμειναν τουλάχιστον, γιατί τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία απέλυσε, αναφέρει ο Guardian, 4.400 από τους 5.500 εργαζόμενους με σύμβαση (contract employees). Πρόκειται για προσωπικό στη διαχείριση του περιεχομένου, το μάρκετινγκ και τεχνικές υπηρεσίες υποδομής του κοινωνικού δικτύου.

Πριν από 10 ημέρες είχαν απολυθεί 3.700 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, σχεδόν το μισό προσωπικό της εταιρείας. Και οι συμβασιούχοι έμαθαν τα νέα με τον ίδιο τρόπο: διαπίστωσαν ότι κόπηκε η πρόσβασή τους στο εταιρικό δίκτυο χωρίς να τους εξηγήσουν γιατί.

Σχετικά Άρθρα

Ίλον Μασκ: “Η εξαγορά του Twitter θα μπορούσε να προχωρήσει”

cretevoice

Στην Αθήνα το υψηλότερο ποσοστό ψηφιοποίησης υπηρεσιών

cretevoice

Είναι απαραίτητες οι τακτικές Black Friday 2022 για όλες τις επιχειρήσεις ;

cretevoice

Όλα τα έγγραφα στο κινητό τηλέφωνο

cretevoice

Προσοχή! Κάνουν υποκλοπές στα κινητά με λογισμικό… κατάσκοπο

cretevoice

11 Συμβουλές για την προώθηση της τοπικής επιχείρησής σας στο Instagram

cretevoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα